25. syyskuuta 2011

Huovutusta

Toinenkin blogipäivitys tapahtuu näköjään yömyöhään.. miussa saattaa siis olla pientä yökukkujan vikaa, ainakin näin viikonloppuisin.. :P Kukkumisen syy oli oikeastaan huovutus-kurssin portfolio, josta sain äsken valmiiksi istuinalusten osion. Tarkotus on raportoida siihen huovutustyön valmistusprosessi mahdollisimman tarkkaan. Kaukaa viisaana yritän tehdä sen niin hyvin, että jos joku haluaa joskus jonkun työn ohjeen, se on mulla valmiina lähettää sähköpostissa, ja mielelläni niitä lähettäisinkin ja ottaisin palautetta vastaan!
 



Tällaiset tehtiin siis kurssin ensimmäisenä työnä. Ajattelin lunastaa noista tuon Kiekuran ja Puu jää koulun ArtSoppiin myyntiin. Toisin kuin kuvassa näkyy, Kiekurassa on tumman ruskea reunus, näyttää luonnossa vähän kivemmalta.. Näissä on sisällä pehmusteena kierrätysvaatteita, eli villa huopuu kankaaseen kiinni, mikäli se on luonnonkuitua (esim.villapaita, puuvilla- tai pellavakangas jne). Tää on ainakin mulle tarpeellinen tietää, koska oon aiemmin käyttänyt huovutuksessa hirmuisia määriä villaa, että saan työn paksuksi. Nää on siis ensin neulahuovutettu ja sitten läträtty vedellä ja saippualla.

Kurssilla mulla on vielä kesken pitkävartiset huopikkaat ja kalla-kukkakimppu..laitan niistä sitten kuvat kun ovat valmiit. :)

23. syyskuuta 2011

Uusi blogi!

Lueskeltuani vanhaa blogiani, joka ei aikoinaan saanut minua istumaan tarpeeksi usein koneen ääreen.. ja joka nyt Ilomantsista Joensuuhun muutettua tuntui jo kovin menneeltä jutulta, päätin luoda uuden käsityöblogin. Tai no käsityö ja käsityö.. miun tapauksessa sieltä löytyy varmasti muutakin, mutta pääpaino pysyköön silti käsitöissä ja uuden kodin sisustamisessa! Kertun kulmauksessa höpöttelin pitkälti nostalgiahuoneen ja saunan remontoimisesta, joten sen verran sinne vielä täytyy palata, että lisään sinne vielä lähipäivinä kuvat niista valmiina. Pitkään ei keretty niistä nauttia, mutta ne vähätkin hetket oli hienoja. Erityisesti saunaa jäi ikävä, ettekä varmaan ihmettele miksi..

kertunkulmaus.blogspot.com

(Pikkusisko kutsui nuorempana minuu Kertuksi, koska näytin enemmän Kertulta kuin Suvilta. Ja itseasiassa tykkään siitä nimestä. Siitä siis vanhan blogin nimi. ;)